Pohár

Pohár, pohár bolt, pohár webáruház, pohár nagykereskedés.

pohár, boros pohár, sörös pohár,butella pohárkínálata: pohár, pohár webáruház, pohár bolt,. Butella pohár, pohár nagykereskedés, pohár bolt, pohár webáruház. Kelyhek és törhetetlen poharak is megtalálhatók nagykereskedésünkben. Butella, pohár, pohár bolt, pohár webáruház. Pohár nagykereskedés. vendéglátó nagykereskedés. Pohár kereskedés. Poharak nagy választékban..
A pohár egy henger alakú ivóedény, mely rendszerint alulról fölfelé szélesedik, vagy néha a közepén hasasan kidomborul és lapos, széles alja (talpa) van, hogy megállhasson. Eredetileg agyagból vagy fából készítették, később elefántcsontból, nemes ércekből s különösen ezüstből (már a rómaiak korában), majd a XVI. század óta művésziesen kidolgozott üvegből, napjainkban pedig sokszor műanyagból is.
A különböző italok fogyasztásához különböző formájú, méretű, falvastágságú poharakat illik használni. A magas alkoholtartalmú italok pohara általában kisebb méretű, kivétel ha a látvány miatt nagy kehelybe töltik ugyanazt a kevéske mennyiséget. A kupica általában 0,3—0,5 dl űrtartalmú, henger alakú pohárka, ebből főleg pálinkát, vodkát, vagy más igen tömény italt szervíroznak.
A whiskys pohár méretű már nagyobb 1-1,5 deciliteres. Szintén henger alakú a vizes pohár is, ami 2 vagy 3 dl szokott lenni, és az üdítőket is ilyen jellegű pohárból szokás inni.

pohár, pohár webáruház, pohár bolt,</H1.

1–24 termék, összesen 51 db