Evőeszköz

Evőeszköz

Evőeszköz

Evőeszköz nagy választékban minden Evőeszköz ami a vendéglátáshoz kell. Butella kft Evőeszköz nagykereskedés. A villa egy nyélből és kettő vagy több fogból álló evőeszköz. A villát, mint evőeszközt, elsősorban a nyugati kultúrákban használták, míg a Távol-Keleten elsősorban az evőpálcika használata népszerű. A történelmi különbségek ellenére ma a villa használata egyre jobban elterjed az ázsiai országokban.
A villa anyaga lehet fa, fém vagy műanyag. Evés közben a villára lehet felszúrni falatokat és azt a szájhoz emelni, vagy a tányéron lefogni az ételt, hogy késsel fel lehessen vágni. Az ételt a villa fogaira felszúrva, vagy a fogak enyhe görbületét kihasználva lehet felemelni. Utóbbi esetben az európai (brit) etikett szerint a villa fogai lefelé néznek, míg az amerikai etikett szerint felfelé.
A villa eredete nem ismert, de feltehetően az ókori Görögországban vagy a Római Birodalom idején alakultak ki, mindenesetre a rómaiak már széles körben alkalmazták. A személyes használatra szánt evőeszközt a Butella evőeszköz-kínálatában megtalálja az éttermek és a menüs étkeztetéséhez szükséges evpszközöket.